Kostadinovska-Stojçevska: Qendra e kulturës “Beli Mugri” në Koçan merr pamje krejtësisht të re, investim mbi 26 milionë denarë

од admin_kult

Përmes programeve për ndërtimin e objekteve të reja dhe rindërtimin, sanatorimin dhe përshtatjen e objekteve ekzistuese që i shfrytëzojnë institucionet kombëtare në fushën e kulturës, deri më tani janë investuar mbi  26 milionë denarë për rindërtimin e Qendrës së Kulturës në Koçan.

  – Dokumentacioni i projektit është siguruar plotësisht dhe i përfunduar në vitin 2016. Rikonstruksioni i objektit të INQK “Beli Mugri” në Koçan ka filluar në vitin 2018 me kryerjen e fazës për rikonstruksionin e kulmit, rikonstruksionin e fasadës dhe ndërrimin e zdrukthtarisë së fasadës. Me realizimin e kësaj faze ka përfunduar një performancë e plotë e një fasade efiçiente energjetike dhe izolimit të objektit. Si Qeveri është prioriteti ynë që në vazhdimësi të rindërtojmë të gjitha qendrat kulturore që janë lënë pas dore me vite, duke përmirësuar kështu punën e punëtorëve të kulturës dhe duke pasuruar jetën kulturore dhe argëtuese të qytetarëve, tha ministrja e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevskaqë ishte në inspektim në Koçan.

 Ajo shtoi në inspektim se rikonstruksioni i godinës ka vazhduar në vitin 2021 kur ka nisur rikonstruksioni i auditorit brenda godinës. Kjo fazë është realizuar me mjete në vlerë prej më shumë se 3 milionë denarë.

 – Në përputhje me planin për rindërtim për vitin 2022 janë planifikuar 16 milionë denarë, ndërsa deri në tetor janë realizuar më shumë se 8 milionë e gjysmë denarë, ndërsa një kontratë tjetër për blerjen dhe vendosjen e ulëseve në auditor është. është në progres mbi 7 milionë denarë dhe pritet të realizohet plotësisht deri në fund të vitit, thotë ministrja e Kulturës.

Gjatë vitit të ardhshëm, me rikonstruksionin e sistemit të ngrohjes dhe ftohjes në godinë, pjesë të instalimit elektrik, rikonstruksionin e skenës dhe hapësirës administrative dhe teknike të godinës, do të kryhet realizimi i plotë i projektittë planifikuar për rikonstruksionin e Qendrëssë Kulturës “Beli Mugrit” në Koçan, tha në fund ministrja e Kulturës.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе