SEKRETAR SHTETËROR

од admin_kult

Valmir Aziri

(sekretarë shtetërorë në Ministrinë e kulturës së Republikës se Maqedonisë së Veriut)

I  lindur në vitin 1977 në Tetovë. Ka diplomuar në fakultetin e arteve në Universitetin e Tetovës, në Departamentin e Projektimit Grafik . Kohë të gjate ka qenë anetarë i Shoqatës së Artistëve Figurativ, ka realizuar ekspozita individuale dhe ka marrë pjesë në shumë ekspozita grupore dhe koloni artistike.

Aktivitete më kryesorë , vepra dhe funskione:

Në vitin 2005 është emëruar zëdhënës i Komunës së tetovës

Në vitin 2008 është emëruar drejtor i Galerisë së Arteve në Tetovë

Në vitin 2008 autor i ekspozitës individuale „Reflektim”

Në vitin 2011 është emëruar drejtor i Teatrit të Tetovës

Në vitin 2016 ekspozitë individuale  „Në fillim ishte fjala”

Në vitin 2021 ekspozitë individuale dixhitale „Hijet e shpirtit“

Në vitin 2021 ekspozitë individuale „Pas gjurmëve të atdheut“

Në mënyrë aktive flet gjuhën maqedonase, shqipe dhe angleze.

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе