UNESCO

од admin_kult

Është mbajtur seanca konstituive e Komisionit Kombëtar për UNESKO të RMV me përbërjen e re

Aktvendim për emërimin e kryetarit, sektretarit të përgjithshëm dhe anëtarët komisionit Kombëtar të UNESKO të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Thirrje në Qendër për trashëgiminë botërore të UNESKO për projekte në suaza të kampanjës për vullnetarë për trashëgiminë botërore për vitin 2022

Komisioni Kombëtar për UNESKO I Republikës së Maqedonisë së Veriut informon se thirrja e publikuar nga ana e UNESKO tek shtetet anëtare për dorëzimin e propozim-projekteve në suaza të Programin për participim në UNESKO në periudhën e viteve 2022-2023

14/01/2022

Publikimi i UNESKO “75 vjet përmes aktiviteteve – Komisionet kombëtare tregojnë historitë e tyre” mund të gjeni në linkun e mëposhtëm:
https://drive.google.com/file/d/12cVP6fzVYiMFu6RAclyM3N0OetbgqSdM/view

Mesazh nga z-nja Odri Azulle, drejtoreshë e përgjithshme e UNESKO, me rastin e Ditës Botërore të Poezisë 21 mars viti 2022

Mesazh nga z-nja Odri Azulle, drejtoreshë e përgjithshme e UNESKO, me rastin e Ditës Botërore të Ujit 22 mars viti 2022

Thirrje e UNESKO për ndarjen e granteve për hulumtuesit e rinj të „Rruga e mëndafshit“

Thirrje e UNESKO për paraqitje në  kursin e 2-të  Rajonal për planifikim interpretues të lokaliteteve të Evropës të shënuara si trashëgimi kulturore

Thirrja e 13-të e UNESKO për financimin e projekteve në suaza të fondit Ndërkombëtar për shumëllojshmërinë kulturore për vitin 2022

Thirrje e UNESKO për Pilot-programin për profesionist (MLPP Mid Level Professional Programme)

Thirrja e Byrosë Rajonale të UNESKO për shkencë dhe Kulturë në Evropë për paraqitjen e aplikimeve për pjesëmarrje në puntorinë për ndërtimin e kapaciteteve në suaza të projektit „Ndërtimi i një të ardhmeje rezistente ndaj ndryshimeve klimatike: zhvillimi i kapaciteteve për përshtatjen ndaj ndryshimeve klimatike dhe menaxhimin e rrezikut nga fatkeqësitë në lokalitete të zgjedhura të UNESKO në Evropën Juglindore”

Thirrje e UNESKO për dorëzimin e aplikimeve për rrjetin Global të lehtësuesve ( facilitorëve) të Konventës për mbrojtje të trashëgimisë kulturore jomateriale nga viti 2003

Thirrja e UNESCO-s për aplikime për diploma master në fushën e mbrojtjes së pronës kulturore në kohë krize

Punëtoria e trajnimit e UNESKO„ Ndërtimi i së ardhmes rezistente ndaj ndryshimeve klimatike:zhvillimi i kapaciteve për adaptimin e ndryshimeve klimatike dhe menaxhimi me reziqet nga katastrofat në lokalitete të zgjedhura nga UNESKO në Evropën Julgindore“ 17-21.10. vitit 2022., Ohër

Mesazh nga znj. Audrey Azoulay, Drejtoreshë e Përgjithshme e UNESCO-s, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Rezervave të Biosferës, 3 Nëntor 2022

Thirrje në Qendrën për trashëgimi botërore të UNESKO për projekte në suaza të fushatës për vullnetarë të trashëgimisë botërore për vitin 2023

Komisioni nacional për UNESCO-n e Republikës së Maqedonisë së Veriut njofton për thirrjen e publikuar nga UNESCO drejtuar shteteve anëtare për dorëzimin e propozim-projekteve në kuadër të Programit për pjesëmarrje të UNESCO-s për periudhën 2024-2025

Cikli i dytë i thirrjes së UNESCO-s, Këshillit Britanik dhe Agjencisë Italiane për bashkëpunim zhvillimor për të aplikuar në kuadër të projektit të përbashkët “Kultura dhe kreativiteti për Ballkanin Perëndimor” financuar nga Bashkimi Evropian

Mesazh nga znj. Odre Azule, drejtoreshë e përgjithshme e UNESCO-s, me rastin e Ditës botërore të librit dhe të drejtës së autorit – 23 Prill 2024

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе