PROVIM PËR LEKTORË

од admin_kult

Dhënia e provimit për lektorë zhvillohet në përputhje me Ligjin për përdorimin e gjuhës maqedone, rregulloren për mënyrën e dhënies së provimit për marrjen e liçencës për lektorim dhe për programin e provimit dhe Rregulloren për ndryshimin dhe plotësimin e Rregullores për mënyrën e dhënies së provimit për marrjen e liçencës për lektorim dhe programi për provimin janë të disponueshme në ueb-faqen e Ministrisë së Kulturës.

Provimi për marrjen e liçencës për lektorim mbahet një herë në muaj, çdo muaj, me përjashtim të muajit korrik.

Kërkesa për dhënien e provimit për lektorë, që është e disponueshme në ueb-faqen e Ministrisë së Kulturës  (http://kultura.gov.mk/wp-content/uploads/2019/01/Pravilnik_2.pdf ),dorëzohet në arkiv(librarinë) e Ministrisë së Kulturës, çdo ditë pune, nga data nje deri më dhjetë të muajit.

Me kërkesën për dhënien e provimit, kandidati është i detyruar të dorëzojë dëshmi për plotësimin e kushtit për dhënien e provimit nga neni 10 paragrafi (2) të Ligjit për përdorimin e gjuhës maqedone- diplomë për mbarimin e arsimit të lartë të programit studimorë Gjuhë Maqedone ose Gjuhë dhe Letërsi Maqedone, me lëndën e parë kryesore gjuhë Maqedone (kopje e vërtetuar në noter).

Provimi për lektorë mbahet para Komisionit për dhënien e provimit për lektorë.

Regjistri i liçencave për lektorë

Lista e lektorëve që kanë dhënë provimin për lektorë nga viti 1998 deri në vitin 2015

Njoftimnga Komisioni për dhënien e provimit të pedagogut për shtator 2022

Njoftim nga Komisioni për dhënien e provimit për lektorë për tetor të vitit 2022

Njoftim nga Komisioni për dhënien e provimit për lektorë me të dhëna për Provimin për lektorë për nëntor të vitit 2022

Njoftim nga Komisioni për dhënin e provimit të lektorve me të dhënapër provimin për lektor, për Dhjetor 2022

Njoftim nga Komisioni për dhënin e provimit për lektor me të dhënat e Provimit për lektor, shtator 2023

Njoftim nga Komisioni për dhënien e provimit për lektor me të dhënat për Provimin për lektor për nëntor 2023

Njoftim nga Komisioni për dhënien e provimit për lektor me të dhënat për Provimin për lektor për dhjetor 2023

Njoftim nga Komisioni për dhënien e provimit për lektor me të dhënat për Provimin për lektor për janar 2024

Njoftim nga Komisioni për dhënien e provimit për lektor me të dhënat për Provimin për lektor për shkurt 2024

Njoftim nga Komisioni për dhënien e provimit për lektor me të dhënat për provimin për lektor për mars 2024

Njoftimi i rregullores së re për dhënien e provimit për marrjen e licencës së lektorit

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе