Teatri i Dramës-Shkup do të ndajë çmimin “Goran Stefanovski” për tekstin më të mirë të dramës nga autor dramatik i ri

од admin_kult

IN Teatri i dramës- Shkup më 27 prill, në ditëlindjen e dramaturgut Goran Stefanovski, e caktoi çmimin “Goran Stefanovski” për shfaqjen më të mirë të autorit të ri nën moshën 30 vjeçare, e cila do të zgjidhet me konkurs publik. Ky akt nderon dhe ruan kujtimin e Goran Stefanovskit dhe rolin e tij në zhvillimin e dramaturgjisë dhe teatrit maqedonas, si dhe zgjeron angazhimin e Teatrit të dramës për afirmimin e autorëve të rinj maqedonas dhe shkrimit dramatik maqedonas. Si dramaturg i ri, Stefanovski arriti suksese të paharrueshme me dramat “Jane Zadrogaz” dhe “Mishi i egër” në bashkëpunim me DTS. Publiku do të informohet më tej për afatin kohor në të cilin do të zhvillohet konkursi dhe propozimet nga ai.

Teatri do të marrë pjesë edhe në Fondacionin “Goran Stefanovski”, i themeluar me vendim të USHKM me iniciativën e Fakultetit të Arteve Dramatike, si dhe do të marrë pjesë aktive në realizimin e aktiviteteve programore.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе