Është formuar Shoqata maqedonase-turke e miqësisë

од admin_kult

Në iniciativë të më shumë shkrimtarëve maqedonas dhe turk, këto ditë në   Shkup u formua shoqata maqedonase-turke e miqësisë.

Koordinator i kësaj miqësie të re është Hristo Petreski, kurse anëtarë të parë të Shoqatës janë shkrimtarët: Rusomir Bogdanovski, Mito Spasevski, Mishel Pavllovski, Kristina Nikollovska, Vesna Mojsova-Çepishevska, Trajçe Kacarov, Goce Ristovski, Marina Mijakovska, Eroll Tufan, Slavica Urumova-Markovska, Millovan Stefanovski, Zoran Pejkovski, Stefan Markovski, Violeta Tançeva-Zlateva, Vlladimir Pllavevski, Vasill Tocinovski, Filiz Mehmetogllu, Vanja Izova Veleva, Igor Krajçev, Emel Tuna, Elizabeta Bandillovska, Violeta Martinovska, Elena Prenxhova, Biba Ismail, Savo Kostadinovski, Ivo Mitev, Snezhana Panoska, Zoran Kotevski etje.

-Këtë iniciativë e mbështet Qendra e Kulturës Turke Junus Emre në Shkup, dhe planifikohen takime të përbashkëta të shkrimtarëve, takime profesionale dhe shkencore, forume, punëtori, përkthime dhe përshtatje, publikimin e edicioneve, çmime dhe mirënjohje na informojnë nga Shoqata e shkrimtarëve maqedonase-turke e miqësisë.

 

 

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе