U ndanë çmimet e 49-të. Festivali shtetëror i filmit jo profesional

од admin_kult

Plaketa e artë nga UNIKA ( UNICA- Union Internationale du Cinema / Shoqata Internacionale e filmit  ) për kontributin dhe mbështetje në popullarizimin dhe afirmimin e filmit joprofesional iu dha Kinemasë së Republikës së Maqedonisë së Veriut në kuadër të 49-të. Festivali shtetërorë i filmit joprofesional- ,,DFNF-Shkup 2020”.

Shoqata e Kinemasë dhe Teknika Kombëtare e Maqedonisë në bashkëpunim me Qytetin e Shkupit dhe Kinemaja organizojnë projeksion zyrtar të filmave dhe ndarjen e çmimeve nga 49-të. DFNF-Shkup 2020.

Duke e nda çmimin nga UNIKA, kryetari i Shoqatës së Kinemasë së Maqedonisë Sasha Dukovski theksoi se Kinemaja në të gjitha vitet e kaluara është mbështetës i madh i shoqatës së Kinemasë. Drejtori i Kinemasë Vlladimir Angelov, çmimin ja kushtoi të gjithë dashamirëve të filmit.

Në Festivalin shtetëror të filmit joprofesional janë katër filma këtë vit në katër kategori, kanë konkurruar 32 filma nga 24 autor, prej të cilave 12 janë të pavarur, pjesa tjetër janë nga 6 klube. Në konkurrencën oficiale ishin të pranuar 11 filma.  Vendimet e çmimeve i sjell juria profesional, në përbërje të Misho Netkovski-kryetar dhe anëtar Mile Petkovski dhe Petre Çapovski.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе