Është finalizuar konservimi dhe restaurimi i kupollës dhe çatisë së kishës “Shën Mëria Zahumit”

од admin_kult

IN Enti dhe Muzeu – Ohër informuan se konservimi dhe restaurimi i kupollës dhe çatisë së kishës “Shën Mëria Zahumit” e cila daton nga viti 1361 janë të përfunduara.Me këtë janë të siguruara parakushtet bazë për mbrojtjen nga ndikimet atmosferike dhe shfaqjen e lagështisë në vetë kishën,e cila ka një efekt shkatërrues në arkitekturën dhe pikturat murale.Në rrjedhë janë duke u zhvilluar dhe punimet përgaditore për fillimin e aktiviteteve për sforcim statistik të kishës,me çka do të sigurohet mbrojtje e plotë e kësaj perle arkitektonike mesjetare.

Projekti është i financuar nga Ministria e Kulturës,ndërsa realizohet nën udhëheqjen e Risto Petkovskit,këshilltar për konservim nga IN Enti dhe Muzeu – Shtip,dhe nën mbikëqyrjen profesionale të Tanja Paskali,këshilltare për konservim nga IN Instituti dhe Muzeu Ohër.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе