U dorëzua Mirënjohje e veçantë për IN ,,Vera e Ohrit”

од admin_kult

,,Në emër të gjithë kolektivit të ,,Vera e Ohrit” dhe në emirin tim personal sinqerisht e falënderoj Komunën e Ohrit, kryetarin e komunës Dr. Konstantin Georgievski, Këshillin e Komunës së Ohrit si dhe Komisionin ku për herë të parë e ndanë këtë mirënjohje për Festivalin ku këtë vit festoi 60 vjetorin e jubileut në kushte të veçanta të quajtura koronavirus. Por ne arritëm kur të gjitha institucionet e mëdha kulturore nuk kishin program, të realizonim Festivalin.

Ky çmim për ne është motiv i madh të vazhdojmë matutje të ndërtojmë me sukses historinë e Verës së Ohrit dhe unë premtojë se vitin e ardhshëm do ta arsyetojmë atë”, tha drejtoresha e ,,Verës së Ohrit”, Natasha Popoviq në ceremoninë ku u ndanë shpërblimet dhe kartat e Shën Klimenti i Ohrit-Mbrojtës i qytetit”.

Këshilli i qytetit të Ohrit sjelli vendim për ndarjen e kësaj mirënjohje të veçantë të IN ,,Vera e Ohrit” për arritjet nga sfera e kulturës në 60 vitet e fundit. Fitues i mirënjohjes më të lartë të komunës, çmimi ,,Mbrojtës i qytetit-Shën Klimenti i Ohrit” për vitin 2020 është akademiku Vera Bitrakova, hulumtues i palodhur, profesor universitar dhe shkencëtar eminent nga sfera e arkeologjisë dhe historisë dhe artit.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе