Ekspozitë taktile në Muzeun e Luftës Maqedonase për Pavarësi

од admin_kult

Dhjetë objekte të muzeut në Muzeun e Luftës Maqedonase për Pavarësi,janë të vendosura përmes imazheve taktile dhe me një përshkrim të shkrimit Brail.Për subjektet janë të bëra dhe video në gjuhën e shenjave dhe audiohistori,me të cilat vizitorët kanë mundësinë të dëgjojnë dhe të mësojnë më shumë informacione.

Krijimi i ekspozitës muzeale të arritshme për të gjithë është pjesë e projektit “FOKUS” (FOCUS – Fostering Of Capacities for Unique Senses experience for visitors),të cilën e realizon Muzeu i Luftës Maqedonase për Pavarësi.

Audio dhe video materialet jsnë në dsipozicion në faqen zyrtare të internetit të Muzeut,në mediat sociale YouTube,si dhe në hapësirën e galerisë ku lidhja mundëohet përmes skenimit të kjuar kodit (QR).

Ekspozita taktile mund të vizitohet çdo ditë,përpos të hënës,nga ora 10:00 deri në ora 18:00,duke respektuar  protokollet për punë në kushtet e KOVID.

Projekti “FOKUS” mbështete nga Rjeti Ballkanik i Muzeve (Balkan Museum Network),përmes programit për Grante të vogla dhe “Hedley Trust” nga Britania e Madhe.

Për më shumë indormacione në www.mmb.org.mk

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе