Në dispozicion online është edhe monografia ,, Manaki” nga Igor Stardellov

од admin_kult

Kinemaja në faqen e vetë të Facebookut ka vazhduar me plotësimin e botimeve të veta duke i bërë ato të disponueshme për publikun e gjer, publikun e kinotekës dhe për të gjithë ato që duan të dinë më shumë për kinemanë vendase dhe të huaj.

Pas të gjitha numrave deri tani ,,Kinopis”, revista për teori dhe histori të filmit, nga sot për lexuesit është në dispozicion monografia ,,Manaki” nga autori Igor Stardellov, botim i kinotekës nga viti 2003.

Monografia është një punë e rrumbullakuar shkencore për veprimtarinë, domethënia dhe aktivitetit i xhiruesëve të parë ballkanik – vëllezërit Janaki(1878-1054) dhe Milton (1880-1964) Manaki dhe sjellë njohuri të reja për punën e tyre fotografike, filmike dhe kinematografike.

Në vitin  2014, monografia ,,Manaki” ishte e përkthyer edhe në gjuhën turke për botimin e përbashkët të Kinotekës dhe ESR Film Yapim nga Stambolli.

Kinemaja e  filmave të vëllezërve Manaki, të restauruar dhe të digjitalizuar, në DVD në vitin 2014.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе