Ministria e Kulturës: Me llogaritë të dedikuara sigurohet monitorim më i saktë i transaksioneve të mjeteve buxhetore,dhe realizim më efikas i projekteve

од admin_kult

Ministria e Kulturës,për përdoruesit që lidhin kontratat për projektete të mbështetura në Konkursit Vjetor për vitin 2021,sqaron se në kontratat për pjesëmarrjen të Ministrisë së Kulturës në finansimin e projekteve me interes nacional në kulturë,është shtuar një detyrim i ri,përdoruesit do të duhet të hapin një llogari të veçantë të dedikuar përmes së cilës do të realizohen të gjitha transaksionet në lidhje me projektin e mbështetur.

Llogaria e dedikuar mundëson monitorim të saktë dhe ligjor,të përdorimit të mjeteve buxhetore dhe ka për qëllim llogaridhënien e përdoruesve në realizimin e projekteve.

Hapja e llogarisë së dedikuar është e detyrueshme vetëm për personat juridik,dhe jo për personat fizik të cilët janë përdorues të mjeteve buxhetore.

Ministria e Kulturës është e detyruar vazhdimisht të monitoroj zbatimin finansiar të secilit projekt të mbështetur në Konkurset vjetore,dhe të bën  kontrollimin e mjeteve në mënyrë ligjore,dedikimin e mjeteve dhe përdorimin ekonomik të mjeteve.

Ministria e Kulturës shpreh bindje se definimi i detyrimeve në mënyrë më precize,në pjesën e monitorimit të transaksioneve,në pjesë të madhe do të mundësoj për realizimin më efikas të projekteve të mbështetura ne programin vjetor.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе