Ministria e Kulturës mbështeti tre projekte infrastrukturore dhe 22 projekte të tjera nga Programa vjetore për Institucionin Nacional Qendra për Kulturë “Trajko Prokopiev” nga Kumanova

од admin_kult

Ministria e Kulturës ndau mjete finansiare në vlerë prej 12 milion e 450 mijë denarë për realizimin e projekteve infrastrukturore të Institucionit Nacional, Qendra për Kulturë “Trajko Prokopiev” nga Kumanova, nën ingirenca të së cilës janë ndërtesa e Qendrës për Kulturë dhe Teatri.

Këtë vit do të fillojë projekti për gazifikimin e ndërtesës së Institucionit Nacional- Qendrës për Kulturë  “Trajko Prokopiev”, për të cilën po pregaditet dokumentacioni për tender për fazën e parë, gjithashtu bëhet kontrollimi i sistemit egzistues. Njëkohësisht bëhet pregaditje për dokumentacionin e tenderit për fazën e parë për rikonstruimin e ndërtesës të Teatrit të Kumanovë, i cili është më i ndërlikuar dhe në të cilin janë të parapara më shumë faza. Rekonstruimi përfshin sanim të plotë dhe rekonstruim të tërë objektit, si dhe furnizimin e teknikës së re skenike.  Për këtë projekt janë të miratuara mjete në vlerë prej dhjetë milion denarë për fazën e parë, e cila përfshin punimet e ndërtimit.

Me vlerë prej mbi pesë milion denarë, Ministria e Kulturës mbështeti 22 projekte nga veprimtaria e letërsisë dhe  botimit, artet vizuele, arkitekturë dhe dizajn, veprimtaria e muzikës dhe muzikës-skenike, veprimtarisë së dramës dhe veprimtarisë së folklorit.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе