Ekspozita murale,afreske nga Diço Zograf në kishat e rajonit të Shkupit

од admin_kult

Në galerinë e Lubomir Bellogaski IP Muzeu i Qytetit të Shkupit sot do të hapet ekspozita e pikturës murale të Diço Zograf në kishat e rajonit të Shkupit.

Koncepti i ekspozitës përfshinë një prezantim të pseudo-afreskeve të frymëzuara nga kompozimet e rralla afreske të kishave Shën. Gjergji në f. Banjani dhe Shën. Nikollë në f. Glluvo (rajoni i Shkupit), të pikturuara nga krijuesi më i rëndësishëm të pikturës kishtare në shek 19, Diço Zograf.

Në ekspozitë do të prezantohen një nga veprat më të hershme të nënshkruara dhe të datuara nga opusi i gjerë nga Diço, kompozimi kompleks Gjykimi i tmerrshëm nga hyrja e kishës Shën Gjergji, e pikturuar në vitin 1846 dhe Jezu Krishti i Plotfuqishmi, tetë figura të profetëve dhe kompozita Shpërfytyrimi i Krishtit nga hyrja e kishës Shën. Nikollë, të pikturuara në vitin 1855. Ekspozita do të mbahet në përputhje me të gjitha protokollet për mbrojtje nga Kovid-19.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе