Hulumtime arkeologjike në lokalitetin “Treskoveçka Çuka”

од admin_kult

Institucioni Nacional Enti për Mbrojtjen e Monumenteve dhe Muzeut Shtip,informuan se janë në proces hulumtimet arkeologjike në lokalitetin “Treskoveçka Çuka”.

“Treskoveçka Çuka”,është fortifikim me karakter ushtarak në majën e tij,ku në platonë e rrafshtë gjenden mbetjet e një kalaje që ka egzistuar në të kaluarën,gjegjësisht në antikitetin e vonë / në Bizantinë e hershme,ndërsa disa zbulime tregojnë edhe për ekzistencën në Mesjetë.Lokaliteti “Treskoveçka Çuka”, ka karakter domethënës sepse përgjatë lumit Kriva Lakavica,gjendet trasa me një rrugë antike shumë të rëndësishme dhe domethënëse,me një kornizë kronologjike të ekzistencës së vendosur në Mesjetë,e cila kalon përmes kësaj pjese të R. së Maqedonisë së Veriut,duke lidhur qendrat kryesore tregtare dhe ushtarake,siç janë qytetet e mëdha antike në territorin e qendrave të sotme rajonale bashkëkohore Shtip dhe Strumicë.

 

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе