Përfundoi Forumi ndërkombëtar i sipërmarrësisë kulturore kreative në Shkup

од admin_kult

Koncepti i sipërmarrësisë kulturorekreative ishte në fokus të Forumit ndërkombëtar të sipërmarrësisë kulturore kreative që u mbajt në dy ditët e kaluara në Shkup. Forumi, i cili ishte në organizim të Unionit të asociacioneve profesionale maqedonase në industritë kreative . UMPAKI, kishte për qëllim promovimin e sipërmarrësisë kreative, edukimin e sipërmarrësisë kreative përmes punëtorive interaktive, si dhe rrjetësimin, e pjesëmarrësve për partneritete të ardhshme.

Organizatorët kumtuanë se përmes forumit pritet të rritet interesi tek kreatorët e politikave dhe palëve të tjera kyçe të tanguara në investimin e më shumë resurseve dhe investimit në politikë dhe fonde të cilat do t’i nxitnin rininë që veprojnë në sferën e kulturës dhe në industritë kreative që t’i lidhin resurset e veta dhe talentin, me këtë edhe direkt ta zbatojnë modelin e sipërmarrësië kreative.

“Kjo do të ndihmojë drejtëpërdrejtedhe në dobi të shtetit gjatë krijimit dhe harmonizimit të strategjive nacionale dhe planeve aksionare në drejtim të kulturës dhe ekonomisë”, u pëmend nga organizatorët. Forumu u realizua me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе