Promovim i monografisë “Lovro Mataçiq” nga Ana Vidiq

од admin_kult

Opera dhe Baleti Nacional dhe Filarmonia sot (4 nëntor) me fillim në ora 13:00 do të promovojënë mënëgrafinë “Lovro Mataçiq” nga Ana Vidiq.Botues i monografisë e cila është në dy gjuhë (në gjuhë maqedonase dhe kroate) është Fondacioni “Lovro dhe Lili Mataçiq” nga Zagrebi.Libri do të promovohet nga dr. Julijana Papazova (muzikologe) dhe Josip Nalis (sekretar i përgjithshëm i Fondacionit “Lovro dhe Lili Mataçiq”).

Lovro Mataçiq (1899 – 1985) është njëri nga dirigjentët udhëheqës evropian të shek. XX,i cili ka bashkëpunuar me orkestrat dhe shtëpitë më të mira të operës në botë.Ai është një nga figurat kyçe në themelimin e kulturës muzikore bashkëkohore maqedonase,përmes punës së tij në vitet e para të Operës dhe Filarmonisë në periudhën nga viti 1948 deri në vitin 1953.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе