Në Probishtip u hap Kolonia e 29-të Figurative në Lesnovë

од admin_kult

Në Shtëpinë e Kulturës “Zletovski Rudar” në Probishtip,u hap zyrtarisht Kolonia e 29-të Ndërkombëtare Figurative në Lesnovë.

Në gjashtë ditët e ardhshme Lesnova,Manastiri i Lesnovës,ndërtimet autentike,krateri,skitet,shpellat,do të jenë frymëzim për krijim të veprave nga artistët Novica Trajkovski,Toni Çatleski,Dimitar Dimitrov,Dushan Kocev,Kiro Josifov,Vasil Gavrilov,Sonja R. Jovanovska,Gjoko Antoniev,Darko Zarevski,Valentina Ilievska,Filip Dobrivoevski,Silvana Bogatinova dhe Stefanija Angelovska – tha Atanasov.Veprat e krijuara në Koloninë Figurative të Lesnovës,publiku do të mund ti shohë në ekspozitat të cilat do të organizohen në shumë qytete të vendit.

Klonia është nën organizim të Shtëpisë së Kulturës “Zletovski Rudar”,me mbështetje të Ministrisë së Kulturës dhe Komunës së Probishtipit.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе