LAJMËRIM

од admin_kult

Këshilli për ndarjen e çmimit shtetëror ,,22 Nëntori” në pajtim me Ligjin për çmime shtetërore,Ligjit për ndryshim dhe plotësim të ligjit për çmime shtetërore(“Gazeta Zyrtare e RM-së” numër 52/06, 54/07, 74/12, 99/18 dhe Gazeta Zyrtare e RMV-ut, numër 98/19), dhe Rregulloren për punë të Këshillit, në seancën e fundit sjell

V E N D I M

për ndarjen e çmimit shtetëror “22 Nëntori” në vitin 2020 për mirënjohjen e njerëzve nga jeta politike, kulturore dhe shoqërore në Republikën e Maqedonisë së Veriut që kanë kontribuar në avancimin e bashkëjetesës ndërnjerëzore dhe mirëkuptimit të ndërsjellë ndërmjet pjesëtarëve të komuniteteve, kulturave dhe feve të ndryshme në Republikën e Maqedonisë së Veriut,

  1. Për arritjet në fushën e jetës politike, kulturore dhe shoqërore në Republikën e Maqedonisë së Veriut që kanë kontribuar në avancimin e bashkëjetesës ndërnjerëzore dhe mirëkuptimit të ndërsjellë ndërmjet pjesëtarëve të komuniteteve, kulturave dhe feve të ndryshme në Republikën e Maqedonisë së Veriut, çmimi u ndahet:

     – prof.DrXhevat Loshi; albanolog

     – akademik. AliAliu; kritik letrar

Çmimi fituesve do t’i dorëzohet më 22 Nëntor viti 2020 (e diel) në ora 12 në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë.

Kryetare e Këshillit,

prof. dr. Gëzime Starova

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе