Hapja e Hapësirës Kulturore-Sociale “Qendra-Jadro”

од admin_kult

Me iniciativën e Jadro-Shoqata e skenës së pavarur , sot do të hapet hapësira Kulturore-sociale ,,Qendra Jadro” që gjendet në rr.,,Albert Ajnshtajn” nr.2 në Shkup.

Shoqata na njofton  se ideja për KSP ,,Qendra – Jadro” është krijuar nga nevoja për vend, fokus, ku lirshëm do të shprehet jeta urbane, praktikat bashkëkohore socio – kulturore, hapësirë ku krijohen autonome përmbajte të vetë organizuar që do të artikulojnë urbanin tonë, intelektuale, kritike  dhe kapital krijues.

Hapja e KSP do të shënohet para objektit, në të hapur, në pajtim me protokollet për mbajtjen e ngjarjeve publike, kurse themeluesit në pres konferencë do të prezantojnë qëllimet e institucionit, arritjet e deritanishme dhe planet e mëtejshme për zhvillim dhe bashkëpunim.

Në kuadër të ngjarjes do të mbahet edhe një koncert të Hana Korneti, do të prezantohet edhe murali ,,Udhëtim” të piktorit Sali Ertunç të punuar në fasadën e KSP ,,Qendra –Jadro”.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе