“Disa nuanca të tregimeve të grave” në Muzeun e Luftës së Maqedonisë

од admin_kult

IN  Muzeu i Luftës  së Maqedonisë për Pavarësi filloi projektin Disa nuanca të tregimeve të grave që i lavdërojnë dhe i pasqyron gratë dhe sukseset e tyre në Maqedoni nga fillimi i shekullit 20, deri më sot.

Mulijers Fortes është faza e parë fotografive lëvizëse të dizajnimit nga opusi i vazhdueshëm për prezantimin e grave, dhe flet për tetë gra të shquara në fushën e shkencës , artit, sportit, sektorit të biznesit, të drejtat e njeriut, mediat…. opusin e tregimeve të grave e hap Rosa  Plaveva, një nga luftaret e para për të drejtat e grave në Maqedoni, bashkëthemeluese e organizatës së parë socialiste, një grua aktivizmi i së cilës hodhi themelet për emancipim e plotë të grave në vend dhe rajon.

Në kushte të një lufte  kundër virusit covid -19, projekti është postuar në faqen e internetit www.mmb.org.mk si dhe në kanalet e komunikimit  të rrjeteve sociale. Disa nuanca të tregimeve të grave janë në dispozicion  në httpsHYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”://HYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”tinyurlHYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”.HYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”comHYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”/HYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”yHYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”857HYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”hHYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”95HYPERLINK “https://tinyurl.com/y857h95a?fbclid=IwAR1_5O28tlwgfY_RX6y4-inrAhDWABCxtLSQ_QcIHGG57BVjK2SqBi7xwJo”a и на https://youtu.be/_06atF51SkI.

Projekti mbështet në kuadër të Programit vjetor për realizimin e interesit nacional të Ministrisë së kulturës, në disa faza  do të realizohet gjatë vitit.

 

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе