Jemi të hapur për dialog dhe avancim të bashkëpunimit kulturor me të gjithë fqinjët. Njëri nga prioritet në punën time është ta thellojë këtë bashkëpunim. Për më tepër, të gjithë ne në Ballkan, si pasardhës të perandorive të mëdha, ndajmë një trashëgimi të përbashkët kulturor që është një bazë e mirë për dialog të ndërsjellë dhe respekt të ndërsjellë. Kjo është thënë në një intervistë për MIA nga Ministrja e Kulturës Irena Stefoska, duke iu përqendruar në marrëdhëniet e mira  fqinjësorë  dhe sa ndikon ajo në trashëgiminë kulturore.

Intervista e plotë është në dispozicion në Linkun vijues