INSTITUCIONE

од admin_kult
Драмски театар
НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје
Филхармонија на Република Северна Македонија
Национална опера и балет
Национален ансамбл за народни игри и песни „Танец“
Вардар филм
Македонски народен театар
Театар за деца и младинци
Албански театар – Скопје
Турски театар Скопјe
Kонзерваторски центар – Скопје
Музеј на современата уметност
Национална галерија на Република Северна Македонија
Агенција за филм на Република Северна Македонија
Археолошки локалитет-Стоби
Спомен-куќа на Мајка Тереза
Театар Комедија
Универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“– Битола
Центар за култура Битола
Завод и музеј Битола
Музеј на албанската азбука – Битола
Центар за култура „Кочо Рацин“ – Кичево
Центар за култура „Бели мугри“ – Кочани
Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид
Центар за култура Григор Прличев Охрид
Завод за заштита на спомениците и музеј Охрид
Фестивал Охридско лето
Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп
НУ Завод за заштита на спомениците и културата и Музеј – Прилеп
Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга
Национална установа Музеј „Никола Незлобински“ – Струга
Завод за заштита на спомениците и музеј Струмица
Библиотека „Кочо Рацин“ – Тетово
Центар за култура „Ацо Шопов“ – Штип
Завод за заштита на спомениците и музеј Штип
Спомен-куќа на Тодор Проески – Крушево
НУ Музеј на македонската борба – Скопје
НУ Национален конзерваторски центар Скопје
Кинотека на Република Северна Македонија
Уметничка галерија – Тетово
Центар за култура – Дебар
НУ „Струшки вечери на поезијата“
Археолошки музеј на Република Северна Македонија – Скопје
Ансамбл на албански народни ора и песни во Република Северна Македонија
Музеј на Република Северна Македонија – Скопје
Народен театар – Битола
Центар за култура „АСНОМ“-Гостивар
Конзерваторски центар-Гостивар
Музеј-Гевгелија
Центар за култура „Трајко Прокопиев“-Куманово
Музеј –Куманово
Центар за култура „Ацо Ѓорчев“ – Неготино
Центар за култура „Јордан Х.К. Џинот“- Велес
Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип
Центар за култура „Никола Јонков Вапцаров“ –Делчево
Музеј на Западна Македонија во НОВ-Кичево
Центар за култура – Крива Паланка
Гостиварски театар – Гостивар
Историски музеј – Крушево
Албански театар за деца и млади – Скопје
Природонаучен музеј на Северна Македонија – Скопје
Центар за култура „Антон Панов“ – Струмица
Музеј на Тетовски крај –Тетово
Центар за култура „Иљо Антевски-Смок“ – Тетово

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе