Promovimi i një manuali për ndërtimin e një modeli institucional të partneritetit publik-qytetar në kulturë

од admin_kult

Me rastin e 10 vjetorit të ekzistencës së Shoqatës së Skenës së Pavarur Kulturore “Jadro”, në ambientet e PSK-së Qendra-Jadro sot (9 dhjetor) në ora 19:00 do të mbahet “Manuali për ndërtimin e një modeli institucional të partneritetit publiko-qytetar në kultura: përvojat e mëparshme” do të promovohen, sfidat dhe drejtimet e ardhshme”.

Redaktor dhe autor i parathënies është Jane Çallovski, ndërsa qëndrimet e tyre kanë paraqitur autorët: Iskra Geshoska, Artan Sadiku, Jasmina Bilaloviq, Nikola Gelevski, Darko Alekovski, Simona Mançeva dhe Dona Kosturanova.

Organizatorët informojnë se promovimi do të përbëhet nga një prezantim i shkurtër nga redaktori dhe një bashkëbisedim me autorët dhe audiencën në drejtim të sfidave me të cilat përballet skena e pavarur kulturore dhe të gjithë aktorët në të. Diskutimin do ta udhëheq koordinatorja e programit, Tijana Ana Spasovska.

“Një nga synimet kyçe që Shoqata ka vendosur në misionin e saj për forcimin e gjithanshëm të sektorit të pavarur kulturor është sigurisht prezantimi transparent i parimit të partneritetit publiko-qytetar, i cili është edhe fokusi i këtij manuali. “Jadro”. Nga aty shtojnë se doracaku paraqet sublimim të përvojave të deritanishme në proceset e artikulimit dhe përfaqësimit të modelit të partneritetit publiko-qytetar përmes rregulloreve ekzistuese ligjore në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Projekti mbështetet nga Ministria e Kulturës.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе