Ekspozita e vizatimeve “Skica 2022” në Kumanovë

од admin_kult

Në sallën e ekspozitës së AK –  Qendrës për Kulturë “Trajko Prokopiev” – Kumanovë, sot (9 dhjetor) në ora 19:00 do të hapet ekspozita dyvjeçare e vizatimeve “Skica 2022”. Në ekspozitë marrin pjesë disa artistë të bukur akademikë, ndër të cilët: Zoran Jakimovski, Muhamedali Alili-Dali, Stefan Jakimovski, Hanife Islami, Dejan Arsovski-Babata, Zoran Arsovski-Babata, Milena Arsovska, Simona Jakimovska etj.

Qendra e Kumanovës informon se edicioni i tetë i ekspozitës dyvjeçare të vizatimeve “Skica 2022” paraqet një përpjekje të vazhdueshme për realizimin e idesë – që vizatimi si disiplinë e artit të vazhdojë të aktualizohet dhe të promovohet para një publiku më të gjerë dhe kritikës së artit.

“Vula personale krijuese e 14 autorëve të disa brezave si dhe trajtimi specifik i vizatimit janë tipari kryesor i këtij koleksioni vizatimor prej tridhjetë vizatimesh në formate të ndryshme. Por ajo që i lidh është, natyrisht, afiniteti ndaj shprehjes krijuese, liria që ofron vizatimi, si dhe estetika specifike vizuale e krijuar në çast dhe drejtpërdrejt. Shpresojmë që këto karakteristika të ekspozitës “Skica 2022” të njihen nga audienca më e gjerë, e me këtë edhe mundësia që vizatimi të marrë vendin e merituar në skenën artistike maqedonase”, thekson Qendra për Kulturë-Kumanovë. Ekspozita do të qëndrojë e hapur deri më 21 dhjetor.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе