Në Bibliotekën Kombëtare Universitare (BKU) “Shën Klimenti i  Ohërit” është shënuar shenjtori mbrojtës dhe festa kombëtare

од admin_kult

“Ne do ta nderojmë më së miri veprën e Shën Klimentit duke krijuar vlera nga të cilat do të përfitojnë ata që do të vijnë pas nesh. Për këtë arsye Ministria e Kulturës me angazhimet e saj në vazhdimësi ofron mbështetjen e saj për realizimin e projekteve të këtij institucioni”, tha zëvendësministri i Kulturës Daim Luçi sot në ceremoninë në të cilën BKU “Shën Klimenti i Ohërit” – Shkup festoi shenjtërimin mbrojtës dhe festën shtetërore – Shën Klimenti i Ohërit.

Në ceremoninë, e cila shënoi edhe 50 vjetorin e vënies në përdorim të ndërtesës së kësaj biblioteke kombëtare dhe universitare, zëvendësministri Luçi theksoi projektin e gjerë për rindërtimin e objektit të vjetër të Bibliotekës – kryevepër e një prej arkitektëve më të rëndësishëm maqedonas Petar Muliçkovski.

“Rëndësi të veçantë ka fakti që rikonstruksioni,i cili do të ia  rikthejë shkëlqimin kësaj godine përfaqësuese, ka nisur pikërisht në vitin kur shënojmë gjysmë shekulli nga vënia në përdorimin zyrtar të saj ”, tha Luçi.

Në këtë ceremoni, drejtori i BKU-së “Shën Klimenti i Ohërit”, Rahmetulla Kuqi, ndau disa mirënjohje për kontribut dhe përkrahje të veçantë për institucionin, përfshirë ministren e Kulturës, Bisera Kostadinovska-Stojçevska; ambasadat e Republikës Popullore të Kinës dhe të Mbretërisë së Spanjës; si dhe donatorët e institucionit.

Predikimet për Shën Klimenti i Ohërit, si dhe për objektin e BKU “Shën Klimenti i Ohërit”, si dhe çmimet “Biblioteka e vitit” për vitin 2022 dhe “Karta e Klimentit për arritje jetësore” janë ndarë nga Lidhja e Bibliotekave të Maqedonisë.

Një ekspozitë kushtuar 50-vjetorit të vënies në punë të objektit të ndërtuar për qëllime të posaçme të BKU “Shën Klimenti i  Ohërit”, si dhe ekspozita me vepra të artistëve të shquar, në të cilën Shën Klimenti i Ohëriti nga koleksioni i Klime Korobar. Në kuadër të ceremonisë, disa instrumentistë nga Fakulteti i Muzikës në Shkup performuan disa kompozime muzikore.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе