Mbrohen Dasma e Galiçnikut dhe Shtëpia Përkujtimore e Pulevskit

од admin_kult

Rifillon procedura për përpilimin e elaboratit për mbrojtjen e riteve të dasmave të galiçnikut si trashëgimi kulturore jo materiale, si dhe sanatorisë dhe restaurimi i Shtëpisë Përkujtimore të shkrimtarit, leksikografit dhe historianit maqedon Gjorgji Pulevski në Galiçnik. 

Për shkak të situatës dhe për të përshpejtuar dhe konkretizuar këto procese, këto ditë në vizitë pune në bashkësinë lokale të Galiçnikut ishin këshilltarët dhe përfaqësuesit e Departamentit për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore të Ministrisë e Kulturës.

Si rezultat i bashkëpunimit të shkëlqyer të ndërsjellë ndërmjet pushtetit qendror dhe lokal,si deri më tani edhe në të ardhmen Ministria e Kulturës do të vazhdojë të japë mbështetjen e saj për iniciativa të tilla dhe të ngjashme..

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе