Kostadinovska-Stojçevska: SHBA dhe Maqedonia e Veriut mbeten partnerë në promovimin e kulturës

од admin_kult

“Në kuadër të panelit të diskutimeve me përfaqësues të Departamentit të Shtetit, arritëm marrëveshje për vazhdimin e aktiviteteve të përbashkëta për të punuar në fushën e mbrojtjes së trashëgimisë kulturore në Maqedoninë e Veriut”, tha Ministrja e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska, pas Dialogut Strategjik. mes Maqedonisë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara, që u zhvillua ditët e fundit në Departamentin e Shtetit në Uashington, DC.

Në seancën e panelit me Përfaqësuesin Special të Departamentit të Shtetit për Ballkanin Perëndimor Gabriel Escobar dhe zyrtarë të tjerë të lartë në fushën e arsimit, kulturës dhe trashëgimisë kulturore në Departamentin e Shtetit, u shpreh mirënjohja që në Dialogun Strategjik marrin pjesë katër ministra nga Republika e Maqedonisë së Veriut.mënyrat e bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve.

Në panelin e diskutimit morën pjesë edhe Kevin Saba përgjegjës për Arsimin dhe Kulturën dhe Eric Catalfamo, Drejtor i Qendrës për Trashëgimi Kulturore në Byronë e Marrëdhënieve Arsimore dhe Kulturore, si dhe Lisa Magno nga USAID e cila kontribuoi në shqyrtimin e krijimit të më shumë bashkëpunimeve intensive.

– Ne i kemi përcaktuar rezultatet e arritura me investimet nga grantet në këtë fushë përmes Fondit të Ambasadorit Amerikan. Së bashku dhe të përkushtuar vazhdojmë të punojmë për përmirësimin e bashkëpunimit të dy vendeve tona, shtoi Kostadinovska-Stojçevska. Ministrja e Kulturës sqaroi se Dialogu Strategjik hap mundësi dhe rrugë për bashkëpunim të ardhshëm në kulturë dhe gjetjen e mekanizmave për përfshirje më të madhe të të rinjve në rrjedhat kulturore dhe sociale të vendit, afirmimin dhe mbështetjen e tyre.

Në kuadër të Dialogut Strategjik janë mbajtur disa seanca në të cilat delegacionet e Maqedonisë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara kanë hapur tema me interes për bashkëpunim ndërmjet dy vendeve, të cilat pas dialogut janë bashkuar në një deklaratë të përbashkët ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara.

Dialogu strategjik ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara është një përmirësim i partneritetit strategjik ndërmjet dy vendeve dhe hap një kapitull të ri në marrëdhëniet dypalëshe, si dhe kornizën dhe përcaktimin konkret të bashkëpunimit në periudhën e ardhshme.

Panelet për Iniciativat Rajonale, Lidhshmërinë e Qytetarëve, Sigurinë dhe Mbrojtjen, Energjinë dhe Mjedisin, Sundimin e Ligjit Tregtinë dhe Investimet u mbajtën në Uashington, D.C dhe u bë një ndërthurje e bashkëpunimit dypalësh.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе