Kostadinovska-Stojçevska: Me USAID – in vazhdojmë politikat zhvillimore për të rinjtë dhe kreativitetin

од admin_kult

Me USAID-in, Agjencinë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar, ne po ndërtojmë një të ardhme të begatë, të bazuar në besim dhe partneritet në shumë segmente për të forcuar kapacitetet demokratike të vendit tonë. Këto parime themelore të bashkëpunimit u konfirmuan nga takimi me Erin McKee, nga Byroja për ç’ështje Evropiane dhe Euroaziatike në Departamentin e Shtetit, gjatë qëndrimit të tij në Uashington, në përfundim të Dialogut Strategjik ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Shteteve të Bashkuara.

Qeveria e Shteteve të Bashkuara, përmes USAID-it, ofron mbështetje financiare për forcimin e proceseve dhe institucioneve demokratike në Maqedoninë e Veriut përmes marrëveshjeve për qëllimet strategjike, bashkëpunimin zhvillimor dhe partneritetet për grante. Në takim u fokusuan në rezultatet që janë arritur deri më tani në drejtim të rritjes dhe zhvillimit të përshpejtuar të sektorit privat, përfshirjes më të madhe të qytetarëve të informuar, kohezionit në shoqëri.

Në takim u diskutua për nevojën e forcimit të përkushtimit për zbatimin e mëvonshëm të marrëveshjeve të asistencës së USAID-it, veçanërisht mbështetjen e të rinjve në shoqëri. Nevoja për të forcuar mundësitë ekonomike të të rinjve në ngritjen e kapaciteteve të tyre prosociale, mbështetjen e krijimtarisë, përfshirjen në politikat kulturore. Në vitet në vijim synohet realizimi joefektiv i projeksioneve zhvillimore të përcaktuara në bashkëpunimin me USAID-in, me Maqedoninë e Veriut dhe më tej për të ndërtuar kapacitete demokratike dhe për të forcuar zhvillimin e vet të proceseve integruese evropiane.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе