Kostadinovska-Stojçevska: “Privatësia hollohet, por nuk këputet”- mural i ri në Prilep si pjesë e “Vizato në maqedonisht”

од admin_kult

Ministrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska-Stojçevska, sot në promovimin e muralit të ri të Shtëpisë së Kulturës “Marko Cepenkov” në Prilep, tha se të rinjtë përmes artit respektojnë personat që kanë rëndësi të paçmueshme për identitetin, kulturën. dhe historinë tonë.

– “Vizato në maqedonisht” mbron dhe promovon gjuhën maqedonase me ide kreative artistike. Është pikturuar edhe një mural tjetër përmes të cilit artistët e rinj respektojnë personat me rëndësi të paçmueshme për identitetin, kulturën dhe historinë tonë – tha Kostadinovska-Stojçevska, e cila shtoi se të rinjtë në tri vitet e fundit me idetë e tyre kreative po e popullarizojnë gjuhën maqedonase dhe urtësinë tonë unike popullore.

Murali është pjesë e konkursit të Ministrisë së Kulturës, “Vizato në maqedonisht” kurse është punuar nga artistja vizuale, Ivana Samandova, organizuar nga “Fakulteti i gjërave që nuk mësohen – FRU”. Murali, në të cilin është pikturuar citati “Privatësia hollohet, por nuk këputet” i aktorit të kulturës maqedonase, koleksionistit të veprave të artit dhe folkloristit Marko Cepenkov, është pjesë e projektit të mbështetur të Samandova, “Gjuha nuk ka kocka, por thyen kockat”.

– Përmes konkursit “Vizato në maqedonisht” në tri vitet e fundit i inkurajuam të rinjtë të jenë kreativ. Kemi hapur mundësi të reja për mbështetjen dhe prezantimin e talentit të tyre – tha ministrja e Kulturës dhe shtoi se për tre vjet përmes këtij konkursi janë ndarë pesë milionë denarë për realizimin e mbi 60 veprave.

“Ministria e Kulturës mbetet e përkushtuar ndaj autorëve të rinj, veprat e të cilëve ne gjithmonë kemi respekt të veçantë dhe obligim që t’ia prezantojmë publikut”, tha Kostadinovska-Stojçevska sot në prezantimin e muralit të ri në fasadën e përparme të QK “Marko Cepenkov” në Prilep.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе