I.N. Biblioteka “Grigor Prliçev” nga Ohri me program të pasur për nder të Prliçevit

од admin_kult

130 vjetori i botimit të librit të tij “Autobiografia” do të festohet nesër (6 shkurt) në ora 13:00 në I.N. Bibliotekën “Grigor Prliçev” në Ohër, në kuadër të manifestimit tradicional “Predikimet e Prliçevit”.

Vizita në Ohër do të fillojë me shfaqjen “1762 Vera” në shfaqje instrumentale të SHKA”Gjerdani me perla”, ndërsa pjesë nga “Autobiografia” e Prliçevit do të lexohen nga Darijan Angelloski.

Predikimet për Prliçevin, nën titullin: “Grigor Prliçev – metonimia e krenarisë dhe vuajtjes maqedonase”, do të mbajë profesoresha dr. Elizabeta Sheleva, pas së cilës fitues i çmimit për predikimin më të mirë për nder të Prliçevit për vitin 2024 do të jetë shpallur, e cila këtë vit i takonte Alma Shemos nga Fakulteti Filologjik “Bllazhe Koneski” në Shkup, me origjinë nga Ohri.

Në vizitë do të mbajë fjalën drejtori i Bibliotekës, mr.sc. Milço Jovanoski, i cili do të bëjë një pasqyrë të shkurtër të të arriturave të institucionit në mes të dy festimeve të patronatit.

Vizita në Ohër, në kuadër të manifestimit “Predikimet për Prliçevin”, financohet nga Ministria e Kulturës dhe Komuna e Ohrit.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе