Festivali i Filmit Rinor “Gifoni udhëton”në Dibër, Makedonska Kamenicë si dhe në Kratovë

од admin_kult

Festivali i filmit për fëmijë dhe të rinj “Giffoni Maqedonia” vazhdon të zgjerojë misionin e tij për përmirësimin e kulturës filmike në disa qytete të vendit tonë. Sot dhe nesër në Qendrën e Kulturës në Dibër do të mbahet festivali “Gifoni udhëton” në të cilin do të marrin pjesë nxënës të gjimnazit të Dibrës, ndërsa më 2 dhe 3 qershor karvani “Gifoni udhëton” do të zhvendoset në Qendrën Informative Kulturore “Romance”. “ në Makedonska Kamenicë. Javën e ardhshme, më 9 dhe 10 qershor, festivali do të vazhdojë në Shtëpinë e Kulturës “Llazar Sofijanov” në Kratovë.

Me emrin “Gifoni udhëton”, ky festival mobil vitet e fundit është mbajtur në 19 komuna, ndërsa për këtë vit janë planifikuar në 5 komuna.

Programi i filmit është i dedikuar për nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme dhe parasheh aktivitete dy ditore me shfaqjen e filmave evropianë të dedikuar për audiencën e re, të cilat mbulojnë tema që prekin brezin e ri. Shfaqjet e filmave do të pasohen me diskutime dhe më pas në një nga tre punëtoritë kreative të ofruara, të rinjtë do të inkurajojnë krijimtarinë e tyre dhe do të argëtohen.

Projekti “Gifoni udhëton”(Giffoni on Tour) është mbështetur nga Agjencia e Filmit e RSMV, Delegacioni i BE-së në Shkup dhe komunat Dibër, Makedonska Kamenicë dhe Kratovë, dhe realizohet në bashkëpunim me Ambasadën e Italisë në Shkup dhe partnerin italian “Përvoja Gifoni”.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе