Cikli i dytë i thirrjes së UNESCO-s, Këshillit Britanik dhe Agjencisë Italiane për bashkëpunim zhvillimor për të aplikuar në kuadër të projektit të përbashkët “Kultura dhe kreativiteti për Ballkanin Perëndimor” financuar nga Bashkimi Evropian

од admin_kult

Ministria e Kulturës dhe Komisioni nacional për UNESCO-n e Republikës së Maqedonisë së Veriut informojnë për ciklin e dytë të thirrjes së UNESCO-s, Këshillit Britanik dhe Agjencisë Italiane për bashkëpunim zhvillimor, financuar nga Bashkimi Evropian, për aplikim në kuadër të projektit të përbashkët “Kultura dhe Kreativiteti për Ballkanin Perëndimor”.

Qëllimi i thirrjes është të inkurajojë aktivitetet e sektorëve kulturorë dhe kreativ me qëllim të përmirësimit të aftësive, njohurive dhe qasjes në mbështetje financiare në mënyrë që të rritet konkurrenca dhe të ruhet bashkëprodhimi dhe qarkullimi i shërbimeve në Ballkanin Perëndimor.

Projekti ka nisur në prill të vitit 2022 me kohëzgjatje prej 48 muajsh. Në këtë periudhë, projekti përfshin një sërë aktivitetesh, si: mbështetje teknike për analizën e të dhënave dhe menaxhimin e sektorit të kulturës, ngritjen e kapaciteteve për politikëbërje dhe shkëmbime rajonale, krijimin e partneriteteve publiko private për promovimin e valorizimit kulturor dhe kreativ të publikut. hapësira, programe për lidershipin kulturor, lidhje e portaleve të pavarura mediatike në drejtim të krijimit dhe ndarjes së përmbajtjeve kulturore në rajon, mekanizma për stimulimin e financimit privat, projekte të vogla për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore në drejtim të forcimit të pjesëmarrjes së komuniteteve lokale dhe ndarjes praktikat e mira në rajon dhe me vendet anëtare të BE-së.

Thirrja, kriteret dhe mënyrat e aplikimit mund të gjenden në lidhjet e mëposhtme:

  • për institucionet dhe organizatat: www.bit.ly/3ITpCdJ, me afat të fundit të dorëzimit deri më 27 maj 2024;
  • për grante të vogla për persona fizikë: www.bit.ly/4axMUBY, i hapur përherë për aplikim deri më 31 dhjetor 2025.

Të gjitha institucionet, organizatat dhe personat fizikë mund të marrin pjesë në sesionin informativ dhe prezantim për projektin që do të mbahet në Shkup më 19.04.2024 me fillim nga ora 10:00 në KSP CENTER – JADRO, e cila mund të ndiqet edhe online me regjistrim përmes platformës “Zoom” në linkun e mëposhtëm:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwoc-2trTMrG9XSvaMvzKnQLNF197l6hIsF

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе