Akademia Verore “Vallëzimi”

од admin_kult

“Akademia Verore “Vallëzimi” është projekti i fundit i ansamblit kombëtar “Vallëzimi” i cili do të realizohet deri më 18 qershor në bregun e liqenit të Ohërit.

“Vallëzimi” si një nga përfaqësuesit më të rëndësishëm kombëtar të muzikës dhe folklorit muzikor-skenar, i njohur për autenticitetin dhe profesionalizmin e tij në secilin segment të tij, përmes akademisë verore do të jetë pjesë e edukimit folklorik të brezave të ardhshëm.

Akademia Verore “Vallëzimi” është një projekt që përfshin punë teorike dhe praktike të fokusuar në studimin e valleve popullore, instrumenteve dhe këngëve nga repertori i ansamblit, njohjen me të gjithë procesin e krijimit dhe ekzistencës së tyre origjinale në terren, mbledhjen dhe transformimin në punën artistike skenike. Gjithashtu, pjesëmarrësit do të mund të njihen me teknologjinë e punimit të instrumenteve tradicionale nëpërmjet punimeve shoqëruese, si dhe me specifikat e elementeve të veshjes së kostumeve popullore. Ligjërues janë profesionistët më të mirë të punësuar në “Vallëzimi”, etno-koreologët dhe valltarët Katerina Kuzmanovska dhe Marjan Andonovski, si dhe ekspertë të jashtëm të fushës, etnomuzikologu prof. Dr. Rodna Veliçkovska nga Instituti i Folklorit Marko Cepenkov dhe etno-organologu prof. Dr. Goranço Angelov nga Fakulteti i Artit Muzikor të Universitetit “Goce Dellçev” në Shtip.

Programi disaditor, i cili në vitin e parë është falas për studentët e Departamentit të Muzikës dhe Valleve tradicionale në DMBU “Ilija Nikolovski – Luj”, do të jetë një mësim shtesë domethënës për muzikën dhe folklorin muzikor.

“Akademia Verore Vallëzimi” është një projekt nga programi vjetor i NI “Vallëzimi”, i cili realizohet me mbështetjen financiare të Ministrisë së Kulturës.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе