Në Fakultetin Filologjik “Blazhe Koneski” duke nderuar personazhin dhe veprën prof.Dr. Dragi Mihajlovski (1951-2022)

од admin_kult

Në Fakultetin Filologjik “Bllaze Koneski”, sot (15 qershor) me fillim nga ora 18:00 do të mbahet organizimi i personazhit dhe veprës së prof. dr Dragi Mihajlovski (1951-2022).

Dekani i Fakultetit Filologjik, prof. Dr. Aneta Duçevska, ndërsa fjalën hyrëse do ta bëjë prof. Dr Sonja Vitanova-Strezova.Do të interpretohen pjesë nga përkthimet e veprave të Miltonit, Shekspirit, ndërsa në emër të familjes do t’i drejtohet dr. Jana Mihajlovska. Është planifikuar edhe një fjalim i një përfaqësuesi të Shoqatës së Përkthyesve. Moderatore i eventit është prof. Dr. Rumena Buzharovska.

Në komisionin organizativ për nderimin e personazhit dhe veprës së prof. Dr. Mihajlovski janë: prof. Dr Sonja Vitanova-Strezova, prof. Dr. Rumena Bujarovska dhe prof. Dr Milan Damjanoski.

Prof. Dr. Dragi Mihajlovski është një nga shkrimtarët dhe përkthyesit më të njohur maqedonas, i cili do të mbahet mend ndër veprat e tjera dhe pas përkthimeve të Shekspirit. Ai përktheu 37 drama dhe 154 sonete të Shekspirit, për të cilat disa me të drejtë e quajnë Shekspir maqedonas.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе