УНЕСКО

од admin_kult

Онлајн информативна сесија за повикот на УНЕСКО, Британскиот совет и Италијанската агенција за развојна соработка за апликации во рамките на проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“ финансиран од Европската Унија

Се одржа конститутивната седница на Националната комисија за УНЕСКО на РСМ со новиот состав

Решение за именување претседател , генерален секретар и членови на Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија

Повик на Центарот за светско наследство на УНЕСКО за проекти во рамките на кампањата за волонтери за светско наследство за 2022 година

Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија информира за објавениот повик од страна на УНЕСКО до државите членки за поднесување предлог-проекти во рамките на Програмата за партиципација на УНЕСКО за периодот 2022 – 2023 година

14/01/2022

Публикацијата на УНЕСКО „75 години низ активности – Националните комисии ги раскажуваат
своите приказни“ е достапна  на следниот линк:
https://drive.google.com/file/d/12cVP6fzVYiMFu6RAclyM3N0OetbgqSdM/view

Порака од г- ѓа Одри Азуле, генерален директор на УНЕСКО, по повод Светскиот ден на поезијата 21 март 2022 година

Порака од г -ѓа Одри Азуле, генерален директор на УНЕСКО, по повод Светскиот ден на водата 22 март 2022 година

Повик на УНЕСКО за доделување грантови за млади истражувачи на „Патот на свилата“

Повик на УНЕСКО за пријавување за 2. Регионален курс за интерпретативно планирање на локалитетите во Европа впишани како светско наследство

Тринаесетти повик на УНЕСКО за финансирање проекти во рамките на Меѓународниот фонд за културна разновидност за 2022 година

Повик на УНЕСКО за Пилот-програмата за професионалци (MLPP Mid Level Professional Programme)

Повик на Регионалното биро на УНЕСКО за наука и култура во Европа за поднесување на апликации за учество во работилница за градење на капацитети во рамките на проектот „Градење на иднина отпорна на климатски промени: развој на капацитети за адаптација на климатските промени и управување со ризици од катастрофи во избрани локалитети на УНЕСКО во Југоисточна Европа“

Повик на УНЕСКО за доставување на апликации за Глобалната мрежа на олеснувачи (фасилитатори) на Конвенцијата за заштита на нематеријалното културно наследство од 2003 година

Повик на УНЕСКО за доставување на апликации за магистерски студии од областа на заштитата на културните добра во време на криза

Тренинг-работилница на УНЕСКО „Градење на иднина отпорна на климатски промени: развој на капацитети за адаптација на климатските промени и управување со ризици од катастрофи во избрани локалитети на УНЕСКО во Југоисточна Европа“, 17 – 21.10.2022 год., Охрид

Порака од г-ѓа Одри Азуле, генерален директор на УНЕСКО, по повод Меѓународниот ден на биосферните резервати 3 ноември 2022 година

Повик на Центарот за светско наследство на УНЕСКО за проекти во рамките на кампањата за волонтери за светско наследство за 2023 година

Повик на УНЕСКО за проекти во рамките на програмата Ашберг (Aschberg) за уметници и културни работници

Повик на УНЕСКО, Британскиот совет и Италијанската агенција за развојна соработка за апликации во рамките на проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“ финансиран од Европската Унија

Продолжен рокот за аплицирање во рамките на повикот на УНЕСКО, Британскиот совет и Италијанската агенција за развојна соработка за проектот „Култура и креативност за Западен Балкан“ финансиран од Европската Унија

Четиринаесетти повик на УНЕСКО за финансирање проекти во рамките на Меѓународниот фонд за културна разновидност за 2023 година

Порака од г-ѓа Одре Азуле, генерален директор на УНЕСКО, по повод Светскиот ден на книгата и авторското право 23 април 2023 г.   

Водич и прирачник за оцена на влијанието во контекст на светското наследство

Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија информира за објавениот повик од страна на УНЕСКО до државите членки за поднесување предлог-проекти во рамките на Програмата за партиципација на УНЕСКО за периодот 2024 – 2025 година

Програма за стипендии на УНЕСКО и Народна Република Кина за 2024 – 2025 година

Втор циклус на повикот на УНЕСКО, Британскиот совет и на Италијанската агенција за развојна соработка за аплицирање во рамките на заедничкиот проект  „Култура и креативност за Западен Балкан“ финансиран од Европската Унија

Порака од г-ѓа Одре Азуле, генерална директорка на УНЕСКО,по повод Светскиот ден на книгата и авторското право – 23 Април во 2024 година

Петнаесетти повик на УНЕСКО за финансирање проекти во рамкитена Меѓународниот фонд за културна разновидностза 2024 година

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе