Одделение за државни награди

од admin_kult

Одделението за државни награди, во согласност со Законот за државните награди и Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди, ги врши стручните, финансиските и административните работи за следниве државни награди:

– „Мајка Тереза“

– „11 Октомври“

– „23 Октомври“

– „Св. Климент Охридски“ 

– „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

– „22 Ноември” 

– „Мето Јовановски”

Одговорни лица: Шемси Мемиши, советник

Адреса: Министерство за култура, ул. „Ѓуро Ѓаковиќ“ бр. 61, 1000 Скопје

Тел.: 02/3207 438

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе