Објавен поетски зборник „Литературно шаренило на Балканот“

од admin_kult

Објавен е зборник „Литературно шаренило на Балканот“ – мултикултурно издание  како синтеза на поетски творби на поетите што живеат и творат во земјава, а се припадници на различни етнички заедници. Уреднички на зборникот се Марина Мијаковска и Алмира Папиќ, според кои, оваа книга е поетски дијалог меѓу поетите кои се со различен национален идентитет и говорат и творат на различни јазици, а живеат во иста татковина.

Во „Литературно шаренило на Балканот“ се застапени триесет и шест поети со по една песна на нивниот мајчин јазик и на македонски јазик

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе