Министерството за култура, дел од подготовките на националната стратегија за правата на лицата со попреченост

од admin_kult

Министерството за култура активно учествуваше на дводневната  конфереција за подготовка на национална стратегија  за правата на лицата со попреченост. Сите чинители во оваа проблематика, преку работилници го дадоа својот придонес за овозможување на креирање на приоритетните цели за лицата со попреченост. Во подготовка на документот учествуваа сите ресорни министерства и членови на НКТ, ЗЕЛС, канцрларијатa на Јавниот правобранител и развојните агенции во сиработка со германската организација ГИЗ.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе