Со 3 милиони евра помал буџет поддржани 25.96% за проектите на други корисници од културата на албанската заедница и 90 милиони денари  од капитални инвестиции за Театар и Библиотека Тетово.
Погледнете го гостувањето на министерката за култура Ирена Стефоска на Klan Macedonia Television ЛИНК