Штипскиот театар се приспособува за лицата со физички хендикеп

од admin_kult

Народниот театар во Штип ја приспособи својата сала за лица со физички хендикеп кои се движат со помош на помагала. За таа цел, веќе се обезбедени места за шест колички во првите редови пред бината, од каде што лицата што користат помагала за движење ќе можат да ги следат културните настани. Исто така, за лицата со оштетен слух е поставено ново озвучување и се ангажирани лица, односно тон-мајстори, со цел да оди титлување во живо, со опис на звуци, за да можат и тие да ги следат настаните.

Во објектот на Театарот во Штип се поставени и нова климатизација и озвучување.

Сиве овие инвестиции се од особено значење како за актерите така и за сите љубители на театарските претстави.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе