Teatri i Dramës të Shkupit shënoi Ditën Botërore të Teatrit, 27 Marsin, duke promovuar monografinë “Risto Stefanovski” dhe duke emërtuar  skenën për nder të tij

од admin_kult

Në Ditën Botërore të Teatrit, mbrëmë në Teatrin e Dramës në Shkup është promovuar monografia “Risto Stefanovski”, dhe si falënderim për kontributin e dhënë në zhvillimin e teatrit, salla e madhe në Teatrin e Dramës mban emrin e ekspertit tonë të teatrit, kronist dhe punonjës i kulturës.

Në prani të mysafirëve të shumtë, në mesin e të cilëve ishte edhe ministrja e Kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska, drejtoresha e Teatrit të Dramës, Viktorija Rangellova-Petrovska, theksoi se Risto Stefanovski ishte i pari i cili e hapi derën dhe ishte drejtor i parë i këtij institucioni, hartoi rrugën, krijoi themelet dhe ndër vite drejtoi ri-rrjetet, betejat dhe fitoret më të mëdha të Teatrit të Dramës.

“E pabesueshme, por e vërtetë”. Risto Stefanovski është pjesë e kujtesës sonë kolektive, veçanërisht në mesin e atyre që patën kënaqësinë të punojnë me të dhe ta njohin, por historia e tij duhet të jetë pjesë e njohurive të brezave që do të vijnë”, tha Petrovska dhe shtoi se teatri më i shquar maqedonas, regjisorët, dramaturgët, aktorët dhe aktorët e tjerë krijues, do të kishin pasur një rrugë më të pasigurt në ndërtimin e karrierës së tyre profesionale nëse nuk do t’u jepeshin mundësi të hapura nga Stefanovski.

Në ceremoninë me rastin e Ditës Botërore të Teatrit u promovua edhe monografia “Risto Stefanovski”, për të cilën promotorja Iskra Geshoska theksoi se me këtë monografi dhe me vendimin që skena e madhe e Teatrit të Dramës të emërohet me emrin e themeluesit dhe strategut, Risto Stefanovski, sfidon pikërisht kulturën e harresës.

“Sot, në ditën e teatrove, Teatri Dramatik i Shkupit nderon Risto Stefanovskin, i cili në fakt është themeluesi, vendosësi i drejtimeve vizionare dhe strategjike të zhvillimit të tij të mëtejmë. Me këtë botim monografik për Risto Stefanovskin, si dhe me emërtimin e skenës së madhe të teatrit, tregohet se jo vetëm ka bërthama që sfidojnë këtë kulturë dominante të harresës, por edhe se ka një pasqyrë të qartë të themelit. se çfarë nënkuptohet me vlerë imperative vertikale”, tha Geshoska.

Redaktori i këtij botimi monografik, dramaturgja Aleksandra Boshkovska, në emër të ekipit që punoi në këtë botim: Viktorija Rangellova-Petrovska, Dimitar Nikollovski dhe Tea Begovska, theksoi se ishte një kënaqësi e madhe që patën rastin t’i përkushtohen këtij botim dhe se u investua një përpjekje e madhe për të sublimuar materialin e gjerë dhe për ta reduktuar në atë shkallë që lejon ky format botimi monografik.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе