“Takimi ndërkombëtar i redaktorëve, Lisbonë dhe Obidos, Portugali

од admin_kult

Nën organizimin e Zyrës për Evropën Krijuese – nënprogrami Kultura e Portugalisë dhe AICEP Portugal Global, dhe në bashkëpunim me zyrat e tjera të Evropës Kreative – nënprogrami Kultura, duke përfshirë Zyrën e Evropës Kreative – nënprogrami Kultura e Republikës së Veriut. Maqedonia (Njësia e Ministrisë së Kulturës), nga 11 deri më 14 tetor 2023 në Lisbonë dhe në Obidos të Portugalisë, u mbajt “Takimi ndërkombëtar i redaktorëve”.

Qëllimi i kësaj ngjarje ishte të ofrojë mbështetje për sektorin e botimeve dhe librit në drejtim të ndërkombëtarizimit dhe rritjes së dukshmërisë së tyre, si dhe shqyrtimi i mundësive të financimit të këtyre sektorëve përmes programit Evropa Kreative – nënprogrami Kultura i Bashkimit Evropian. Përkthimet e autorëve të rinj dhe veprat letrare evropiane nga vendet pjesëmarrëse në programin Evropa Kreative – nënprogrami Kultura ishin gjithashtu në fokus të ngjarjes.

Sektori i botimeve dhe i librit në Republikën e Maqedonisë së Veriut është një nga përfituesit më të suksesshëm të programit Evropa Kreative – nënprogrami Kultura për pesëmbëdhjetë vjet dhe dallohen me përvojën e tyre profesionale në nivel evropian në kuadër të program evropian. Në këtë drejtim, Biljana Crvenkovska, në cilësinë e autores, botueses dhe shfrytëzueses së programit Evropa Kreative – nënprogrami Kultura, së bashku me shfrytëzues nga shtetet tjera: Suedia, Spanja, Polonia, Sllovenia, Lituania, Kroacia dhe Ukraina, mori pjesë në sesioni i cili ka rëndësi kyçe për sektorin përkatës, përkatësisht: “Ndërkombëtarizimi i autorëve nga gjuhët e vogla”.

Ngjarja  gjithashtu ishte mundësi për takime dypalëshe mes profesionistëve nga sektori i botimeve dhe librit.

Më shumë informacion mund të gjeni në:

https://europacriativa.eu/noticias/detalhe/1647-encontro-internacional-de-editores-em-lisboa-e-obidos-entre-11-e-14-de-outubro%20%20en

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе