Projekti “Printimi i hapësirës së përbashkët” fitoi çmimin prestigjioz “Ranko Radovic” në Serbi

од admin_kult

Projekti bashkëpunues “Printimi i hapësirës së përbashkët”, në të cilin merr pjesë artisti vizual maqedonas Filip Jovanovski, në bashkëpunim me studentë nga FDU dhe Fakulteti i Arkitekturës nga Shkupi, si dhe fakultetet nga Novi Sadi dhe Rijeka, fitoi çmimin prestigjioz ndërkombëtar “Ranko Radovic”. Në kategorinë për instalacionin/ekspozitën më të mirë multimediale, të vlerësuar nga Shoqata e Artistëve të Artit, të Aplikuar dhe Dizajnerëve të Serbisë, për vitin 2022.

Çmimi, i cili mban emrin e arkitektit Ranko Radoviq, u krijua me qëllim të inkurajimit, zhvillimit dhe afirmimit të mendimit kritik-teorik në fushën e arkitekturës dhe krijimit arkitektonik, dhe në këtë mënyrë për të vendosur kritere për vlerësimin e tij në Serbi dhe në botën ndërkombëtare, niveli që nënkupton përfshirjen e vendeve të ish-Jugosllavisë dhe vendeve të botës me të cilat Ranko Radović ka bashkëpunuar ose në të cilat ka punuar.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе