Vendim për ndarjen e çmimit shtetëror “Meto Jovanovski” për vitin 2022

од admin_kult

NJ O F T I M

Komisioni për dhënien e Çmimit Shtetëror “Meto Jovanovski” në pajtim me Ligjin për Çmimet Shtetërore, Ligjin për Ndryshimin dhe Plotësimin e Ligjit për Çmimet Shtetërore (“Gazeta Zyrtare e Republikës së Moldavisë” nr. 52/06,54/ 07,74/12, 99/18 dhe 98/19) dhe Rregulloren e Punës së Bordit, të miratuar në seancën e fundit.                                                     

V E N D I M

për ndarjen e çmimit shtetëror “Meto Jovanovski” për vitin 2022 për mirënjohjen më të lartë për arritjet afatgjata në fushën e promovimit, mbrojtjes dhe avancimit të të drejtave të njeriut.

1.  Për arritje në fushën e promovimit, mbrojtjes dhe avancimit të të drejtave të       njeriut, çmimi u jepet:

– Denis Jankulovski dhe

– Lençe Zdravkin

            Çmimi do t’u dorëzohet fituesve më 10 dhjetor 2022 (e shtunë) në ora 12:00    në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

                                                                                                          Kryetar i Bordit,

                                                                                                       Uranija Pirovska

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе