Kostadinovska-Stojçevska: Kultura dhe rinia në fokus të agjendës së ministris

од admin_kult

Çmimi për Tiranën si Kryeqytet Evropian i Rinisë për vitin 2022 është një çmim i ri, rrugë e përparimit për qytetin, për të rinjtë dhe për vendin. Është një mënyrë e re për të punuar së bashku. projektimin, stimulimin dhe fuqizimin  e qytetit me dhe për të rinjtë, thuan nga Kongresi Kombëtar i Rinisë së Republikës së Shqipërisë

Ata pas takimit me ministren maqedonase të kulturës Bisera Kostadinovska-Stojçevska e cila merr pjesë në takimin ministror për Ballkanin Perëndimor për promovimin e të parës Platforma ministrore për kulturë, informoi se ky vit i kushtohet kulturës dhe të rinjëve, ndanë përvoja të asaj që ata e identifikojnë si sfiduese, por në të njëjtën kohë si momenti më i çmuar shpërblyes dhe frymëzues, që është përkushtimi, ndaj ndërtoni një trashëgimi afatgjatë dhe përmirësoni vizionin e Tiranës si qytet që është gjithëpërfshirëse për të gjithë të rinjtë.

– Për zbatimin e EYC 2022 në Tiranë, Kongresi Kombëtar Rinor  i  Republikës së Shqipërisë punon sëbashku me bashkinë e Tiranës dhe ministritë e agjencitë e ndryshme qeveritare. Kjo është një shembull solid se bashkëpunimi dhe dialogu i strukturuar ndërmjet shoqërisë civile dhe Institucionet qeveritare sjellin më shumë investime në politikat dhe programet rinore, më shumë skema grantesh për projekte rinore, më shumë hapësira publike për të rinjtë për t’u lidhur dhe të arrijnë potencialin e tyre, si dhe më shumë si energji dhe rrjete, thotë Drejtorjia e Ekzekutivit  të Kongresit  Kombëtar të  Rinisë së Republikës së  Shqipërisë, Dafina Peci.

– Jam e  gatshme që të ndihmoj të rinjtë nga Maqedonia e Veriut që të forcohen  në krijimin e projekteve evropiane dhe pjesëmarrjen aktive në Evropën Kreative. Fakti është se kultura dhe rinia kanë qenë gjithmonë në fokus të agjendës së ministrisë sonë. Pikërisht ashtu ne do të tregojmë një qëndrim të vendosur në rrugën tonë drejt familjes evropiane dhe do të përfshijmë më shumë tema të cilat janë të një rëndësie të veçantë, përkatësisht kultura, arsimi, inovacionet, theksoi ministrja Kostadinovska-Stojçevska.

Ata konkluduan se institucionet duhet të angazhojnë plotësisht kapacitetet dhe vullnetin e tyre për të forcuar maksimalisht vendin dhe rininë e tyre përmes zhvillimit, progresit dhe punës së palodhur  “Këtë vit, më shumë se kurrë, Tirana vë në qendër të vëmendjes të rinjtë.Kryeqyteti Rinor për vitin 2022 tashmë e ka nisur vitin me shumë aktivitete dhe evente që synojnë të rinjtë, duke i lejuar ata të integrohen sa më shumë në fusha të ndryshme të jetës së tyre të përditshme.

Tirana është një shembull i shkëlqyer që ofron shumë mundësi për angazhimin e të rinjve. Programi i larmishëm dhe autentik i Tirana EYC 2022 mbulon një gamë të gjerë temash që lidhen me të rinjtë; si pjesëmarrja, kultura, inovacioni, hapësirat rinore, identiteti evropian, kapaciteti, diversiteti dhe eko-shëndetësia. Aktivitetet përfshijnë punëtori, konferenca, leksione, forume të hapura, për festa  nga një rrugë, ngjarje kulturore, flash mobe, art dhe traditë, shton gjenerali, koordinator i Tirana EYC 2022, Kongresi Rinor Kombëtar i Shqipërisë, Aspasjana Kongo.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе