Është shpallur Konkursi për Përfaqësues Kombëtar të Bienales së Arkitekturës së Venecias për vitin 2023

од admin_kult

Sot Ministria e Kulturës shpalli konkursin për pjesëmarrjen e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Ekspozitën e 18-të Ndërkombëtare të Arkitekturës në Venecia për vitin 2023, organizuar nga “La biennale di Venezia” (Bienalja e Venecias).

Konkursi publikohet në media dhe në ueb faqen www.kultura.gov.mk dhe së bashku me

aplikacionin është i disponueshëm në linkun e mëposhtëm.

Të drejtën e pjesëmarrjes në konkurs kanë personat juridikë që aplikojnë me projekte në një nga kategoritë e mëposhtme: ekspozitë personale / projekt arkitekt; ekspozitë / projekt i një grupi arkitektësh.

Me persona juridikë nënkuptohen institucionet nga fusha e kulturës (kombëtare,lokale ose private), shoqata, sindikata, shoqata dhe persona të tjerë juridikë të regjistruar për kryerjen e veprimtarive në fushën e kulturës / arkitekturës.

Përzgjedhja e projekteve do të bëhet në përputhje me prioritetet e përmbushura dhe kushtet dhe notat nga vlerësimi i cilësisë së projekteve.

Konkursi zgjat nga data 25 korrik 2022 deri më 22 shtator 2022.

Ekspozita Ndërkombëtare e Arkitekturës në Venecia do të mbahet nga data 20 maj deri 26 Nëntor 2023 me temën “Laboratori i së Ardhmes” postuar nga kuratorja e ekspozitës, Lesley Lokko. Arkitektët kanë një mundësi unike për të krijuar ide ambicioze dhe kreative të cilat na ndihmojnë të imagjinojmë një të ardhme të përbashkët, më të drejtë dhe optimizëm, thotë arkitekti dhe romancieri Leslie Loko.

Tema i nxit arkitektët të imagjinojnë se Bienalja e Venecias është një lloj laboratori i së ardhmes, kohës dhe hapësirës në të cilën janë vendosur pyetje rreth rëndësisë së disiplinës për këtë botë dhe botën e ardhshme. Sot fjala “laborator” në përgjithësi lidhet dhe ngjall eksperimentimin shkencor fotografitë e një lloji të caktuar dhome ose ndërtese. Leslie gjithashtu demonstron vendosmëri dhe guxim në përdorimin e dy fjalëve të keqpërdorura, por të domosdoshme në titullin – laboratori dhe e ardhmja – për të rikthyer rëndësinë dhe kuptimin e tyre të plotë.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе