Ekspozita e skulpturave të Nenad Tonkin në Kumanovë

од admin_kult

Në sallën e ekspozitës së IN Qendrës për Kulturë „Trajko Prokopiev” – Kumanovë, sonte (20 tetor) do të hapet ekspozita me skulptura të autorit Nenad Tonkin. Bëhet fjalë për prodhimin më të fundit të 8 skulpturave të realizuara me materiale të kombinuara.

Nenad Tonkin është edukatorl kopshti dhe skulptor akademik. Teza e tij e magjistraturës në fushën e skulpturës eksploron dhe analizon sfidën artistike të krijimit të skulpturave të frymëzuara nga vizatimet e fëmijëve të kopshtit. Ai punoi në kopsht fëmijësh si mësues. Ai mbajti dhe krijoi disa punëtori të artit për fëmijë. Harton skenografi për teatrin. Përpunon skulptura ekskluzivisht duke përdorur materiale të ricikluara dhe objekte të gatshme. Ka pikturuar disa murale me përmasa më të mëdha. Ka realizuar disa ekspozita artistike të pavarura dhe grupore brenda dhe jashtë vendit. Ai është autor i muzikës për disa shfaqje teatrale. Kompozon dhe lëshon muzikën e tij me pseudonimin Mammoth & Yashem. Ka qenë anëtar i grupit Bei the Fish. Ka lindur dhe jeton në Shkup.

Për ekspozitën e tij të fundit, Tonkin do të shkruajë:

“…AKT është ekspozitë skulpturash, me format të vogël dhe të madh, që janë pjesë e cikleve të ndryshme të përpunuara dhe ekspozuara në periudha të ndryshme. Skulpturat e zgjedhura për të qenë pjesë e këtij koncepti i bashkon një tipar kryesor, që është figuracioni, pra përfaqësimi i trupit të njeriut. Karakteristika tjetër e rëndësishme e përbashkët për këto punime është se ato bëhen ekskluzivisht me përdorimin e materialeve të ricikluara, mbetjeve dhe objekteve ready-made / ready-found. Ekspozita në Kumanovë do të qëndrojë deri më 03.11 të vitit 2022.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе