Biblioteka muzeale u hap në Muzeun e Luftës Maqedonaseaft

од admin_kult

Në periudhën e kaluar, Muzeu i Luftës Maqedonase, Shkup, në mënyrë aktive punoi në rritjen e fondit të librave dhe hapjen e Bibliotekës Muzeale.

Muzeu informon se materiali është i renditur në një rend të caktuar sipas një sistem klasifikimi, në mënyrë që të jetë lehtësisht i vendosur dhe i aksesueshëm, dhe muzeu do të përfshihet në projektin e Bibliotekës Virtuale të Maqedonisë Kombëtare dhe Bibkioteka  Universitare “Shën. Klimenti i Ohërit “- Shkup.

Biblioteka virtuale e Maqedonisë është një projekt për lidhjen e të gjitha llojeve të bibliotekave në vend në një sistem të vetëm (unik) kombëtar bibliotekar dhe informacioni. Ky sistem është ndërtuar mbi platformën dhe mbështetjen e programit me të njëjtin emër KOSSHB (Kooperative Online Sistemi dhe Shërbimet Bibliografike) COBISS (Cooperative Online Bibliographic System and Services), të Institutit për Shkenca Informative – IZUM nga Sllovenia.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе