Продолжување на рокот за доставување апликации во рамките на отворениот повик на УНЕСКО за Програмата за млади професионалци за 2021 година

од admin_kult

Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија информира дека рокот за доставување апликации во рамките на отворениот повик на  УНЕСКО за Програмата за млади професионалци за 2021 година се продолжува до 9 јули 2021 година.

Повикот е достапен на следниот ЛИНК

Националната комисија за УНЕСКО ги охрабрува младите кои сакаат да аплицираат во рамките на отворениот повик, доколку не поседуваат меѓународно признаен сертификат за познавање англиски или француски јазик, да достават друг вид на документ (доказ) со кој се потврдува активното познавање на англискиот или францускиот јазик. Останатата барана документација содржана во повикот останува непроменета.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе